Välj rätt högtalartorn för events och mässor

  • 24 Sep, 2021

Högtalartorn

Att ordna audio till ett stort event är inte detsamma som att fixa bra ljud hemma eller för kräftskivan med grannarna. För större event krävs mer än bara en vanlig högtalare, då ljudet måste nå ut i hela arenan, samtidigt som det inte får bli för hög eller låg volym. Om högtalarna även ska användas till utrop och annat så måste det höras tydligt vad personen säger, oavsett var i lokalen man befinner sig. Ett högtalartorn kan vara lösningen!

Vad är ett högtalartorn?

Det finns många olika sorters högtalare, och just högtalartorn känner många igen från hemmabiosystem, där dessa pelare ofta står längst fram och utgör en väsentlig del av ljudupplevelsen. Dess avlånga form tar upp väldigt lite plats och de kan enkelt placeras i exempelvis ett hörn, vilket passar perfekt för mässor och event där det ofta kan vara trångt och ont om ledigt utrymme. Med denna typ av högtalare så fördelas ljudet på ett jämnt sätt i lokalen, något som kan vara svårt att uppnå med vanliga högtalare. Högtalarmärken som Nordwik har blivit otroligt populära tack vare sina praktiskt utformade högtalare.

Fördelar med den här typen av högtalare

Det finns många olika fördelar med högtalartorn och högkvalitativ audioutrustning, och det blir allt viktigare att satsa på kvaliteten idag när allt läggs upp på sociala medier inom endast några sekunder. Vi kan konstatera att en social media byrå som kan sin sak naturligtvis har den kunskap som behövs att påverka konsumentens köpbeteende, men även om högtalartornet till viss del har detta och annan typ av marknadsföring att tacka för framgången, så är det även produktens funktion som har gjort den så populär som den är idag. Som tidigare nämnt så är det faktum att de tar upp så liten yta på golvet ett stort plus, då de passar perfekt i en rörig lokal där varje kvadratmeter behövs till någonting. En annan fördel är just denna sorts högtalares kapacitet att fördela ljud över stora ytor.

Välja rätt högtalare för ett event

För den oerfarne inom just högtalare så kan det vara svårt att veta vad man ska titta efter, och det kan vara bra att höra av sig till någon som har koll på det där med högtalartorn. Kanske behöver man exempelvis hjälp att välja mellan aktiva och passiva högtalare, samt märke och modell?

Högtalartornet och dess funktioner

Det finns en hel del som kan tänkas skilja olika högtalartorn åt, både vad gäller utseende och funktion. För den som letar ljudutrustning för ett större event så är det viktigt att titta på sådant som högtalarens decibel huruvida högtalaren har Bluetooth, uppspelning från USB-minne eller SD-kort, RCA-ljudingång, FM-radio eller andra praktiska funktioner så som LED-display, och vad som är viktigast beror helt enkelt på hur högtalaren har tänkt användas. Ska högtalartornen användas enbart till musik, eller kommer de även användas vid tal och/eller utrop? Något annat som kan låta lite irrelevant är faktiskt högtalarens utseende, och speciellt när den ska användas på en offentlig plats eller i en lokal med mycket folk.

Högtalartorn kan vara lösningen

Att planera och organisera ett stor event som exempelvis en mässa är svårt. Det är enormt mycket jobb, massor av logistik och tryck på att allt ska bli så bra som möjligt, och då är högtalare och ljud det absolut sista man vill behöva krångla med. Användandet av högtalartorn har ökat i popularitet tack vare den ljudkvalitet denna typ av högtalare erbjuder, samt det faktum att de tar liten plats och är lätta att transportera.