Bohemisk inredning

  • 10 Jan, 2022

Bohemisk inredning - den nya trenden

Längtar du efter en avslappnad och bohemisk atmosfär i ditt hem? Då är du helt rätt i tiden eftersom bohemisk inredning är trendigare än någonsin. Här kan du ta del av våra bästa tips om hur du skapar den bohemiska stämningen med rätt färger, materialval och produkter. Botanisera gärna i vårt stora utbud på heminredning online för mer inspiration.

Bohemisk inredningsstil har sina rötter i de mer heta och exotiska breddgraderna, därav den starka kontrasten mot klassisk skandinavisk design. Synonymt med bohemisk inredning är varma nyanser i rött, brunt och brons. Möblerna är ofta gjorda i mörkt trä och gardinerna ska helst vara tunga i dova färger. Hos oss kan du hitta bohemisk inredning online.

Skapa en bohemisk lyx inredning med vintage och arvegods

Med de mörka och exklusiva färgerna och materialen ger bohemisk inredning en lyxig känsla till hemmet. Arvegods och vintagefynd passar bra in i ett bohemiskt hem och dessa har blivit allt mer eftertraktade på marknaden allteftersom stilen har vunnit i popularitet. Vill man inte löpa linan hela vägen ut går det utmärkt att blanda bohemiska inredningsdetaljer med en lättare och ljusare inredning. Hos oss kan du shoppa bohemisk lyx inredning till ett bra pris.

När det kommer till bohemisk inredning är vackra tyger i varma och starka toner en viktig detalj. Du kan enkelt skapa den rätta känslan genom att inreda med kuddar och mattor i siden, sammet och andra lyxiga material.

Bohemisk dekoration - more is more

Inreder du ditt hem i bohemisk stil behöver du inte vara rädd för att dekorera för mycket. Ett bohemiskt hem är inte sparsmakat utan fullt av vackra inredningsdetaljer. Förutom prydnader och tyger kan du fylla hemmet med varma ljuskällor som förstärker den intima atmosfären. Ljuslyktor är ett utmärkt val då de reflekterar färgerna i rummet. Även ljusstakar och värmeljus ger ett varmt intryck. Ljuskällorna kan arrangeras i vackra stilleben där du blandar storlekar och former eller stå var för sig utspridda i rummet. Besök vår bohemisk inredning webshop för mer inspiration!

Det finns egentligen inga strikta regler när det kommer till bohemisk inredning. Det är därför det är en så lekfull och livlig inredningsstil. Här får den enskilde utrymme att skapa ett personligt hem som möter individens behov och preferenser. Det finns helt enkelt inga rätt och fel.

Bohemisk inredning - en livsstil

Bohemisk inredning är mer än en inredningstrend. Man skulle nästan kunna säga att det är mer av en livsstil eller en filosofi om hur livet bör levas. Det finns inga regler och därför är alla välkomna i ett bohemiskt hem. Det finns en tolerans för det udda och för det excentriska och det personliga är i fokus. För fler idéer på hur du kan skapa en bohemisk atmosfär, läs mer om Hem o fritid online.

Den bohemiska stilen omfamnar passionen för kraftfulla uttryck men även för en avslappnad livsstil. Många av oss kan nog lära oss mycket av den bohemiska livsstilen genom att släppa in lust och skaparkraft i våra liv.